Celebrități cu diplome în domenii neașteptate

Celebrități cu diplome în domenii neașteptate

În lumea mondenă, vedetele sunt adesea asociate cu strălucirea și succesul în industria lor de bază, fie că vorbim despre actori, muzicieni sau sportivi. Cu toate acestea, există un număr surprinzător de celebrități care și-au obținut diplome în domenii complet neașteptate.

De la astrofizică la neuroștiințe, acești indivizi au demonstrat că pasiunile lor nu se limitează doar la lumina reflectoarelor. În acest articol vom explora câteva exemple notabile de celebrități cu diplome în domenii cu totul diferite de cele pentru care sunt cunoscute.

1. Mayim Bialik – Neuroștiințe

Mayim Bialik, cunoscută pentru rolul ei în seria de televiziune „The Big Bang Theory”, este mult mai mult decât o actriță talentată. Bialik deține o diplomă de doctor în neuroștiințe de la Universitatea din California, Los Angeles (UCLA).

Înainte de a deveni o figură cunoscută în industria divertismentului, ea a desfășurat cercetări în domeniul neuroștiințelor, concentrându-se pe studiul diferențelor de gen în domeniul autismului.

2. Dolph Lundgren – Inginerie Chimică

Cine ar fi crezut că faimosul actor și luptător Dolph Lundgren ar avea o diplomă în inginerie chimică? Lundgren, cunoscut pentru rolurile sale din filmele de acțiune precum „Rocky IV” și „Universal Soldier”, a obținut o diplomă în inginerie chimică de la Universitatea din Sydney, Australia. Înainte de a-și face debutul în lumea filmului, el a fost implicat în cercetări academice și a publicat articole științifice.

3. Natalie Portman – Psihologie

Academia a recunoscut talentul și frumusețea Nataliei Portman, dar puțini știu că actrița a obținut o diplomă de licență în psihologie de la Universitatea Harvard. În ciuda carierei sale strălucite în actorie, Portman a continuat să-și continue studiile și a publicat lucrări academice pe teme precum psihopatologie.

4. Ken Jeong – Medicină

Cunoscut pentru rolurile sale comice în filme și seriale precum „The Hangover” și „Community”, Ken Jeong are o poveste de viață surprinzătoare. Înainte de a se dedica divertismentului, Jeong a obținut o diplomă de doctor în medicină de la Școala de Medicină a Universității din Carolina de Nord. Chiar și după ce a devenit celebru în lumea comediei, el și-a menținut licența medicală.

5. Brian May – Astrofizică

Chitaristul legendar al trupei Queen, Brian May, nu este doar un maestru al corzilor, ci și un pasionat de astrofizică. A obținut o diplomă de licență în fizică și matematică aplicată de la Imperial College London, iar în 2007 și-a finalizat doctoratul în astrofizică. May este coautorul a numeroase cărți și articole științifice despre subiecte cosmologice.

6. Shaquille O’Neal – Educație

Fostul baschetbalist profesionist Shaquille O’Neal nu s-a oprit doar la dominarea terenului de baschet. El a obținut o diplomă de doctor în educație de la Universitatea Barry din Miami. O’Neal a fost întotdeauna un susținător al educației și s-a implicat activ în proiecte și organizații care sprijină tinerii în domeniul învățământului.

Aceste exemple ilustrează că, în ciuda imaginii lor publice și a carierelor strălucite în domenii creative, multe celebrități dețin diplome în domenii de studiu aparent neașteptate. Acest fapt subliniază diversitatea intereselor și abilităților pe care oamenii le pot avea, arătând că calea spre succes poate să nu fie întotdeauna directă și că educația este un instrument valoros indiferent de domeniul în care ne aflăm.

About the Author: Redacția

You May Also Like