Ghidul complet pentru unghii perfecte cu Polygel

unghii perfecte

O manichiură impecabilă este o expresie a frumuseții și a eleganței personale. Cu toate acestea, pentru a obține unghii perfecte, poate fi necesar să recurgi la diverse tehnici și produse. Una dintre cele mai recente inovații în lumea manichiurii este utilizarea polygel-ului. Polygelul este un produs hibrid care combină caracteristicile unghiilor acrilice cu cele ale unghiilor cu gel. În acest ghid complet, vom explora pas cu pas cum să obții unghii perfecte cu polygel.

Ce este Polygel?

Polygelul este un produs de unghii care se situează între unghii acrilice și unghii cu gel în ceea ce privește consistența și aplicarea. Acesta este realizat dintr-un amestec de gel și pudră, ceea ce îl face mai ușor de modelat și de aplicat decât unghiile acrilice tradiționale. Polygelul vine sub formă de tub sau cartuș și necesită polimerizare sub o lampă UV sau LED pentru a se întări.

Pregătirea Unghiilor

Începe prin pregătirea unghiilor tale naturale. Curăță orice urme de vopsea sau lac de unghii și modelează-le în forma dorită. Apoi, îndepărtează cuticulele și usucă bine suprafața unghiilor pentru a asigura o aderență bună.

Aplicarea Bazei de Polygel

Aplicarea unei baze de polygel este primul pas în crearea unghiilor cu polygel. Extrage o cantitate mică de polygel din tub sau cartuș și aplatizează-l pe unghie, asigurându-te că acoperă întreaga suprafață a unghiei. Poți folosi un lichid special pentru a uda pensula și a preveni lipirea polygelului de aceasta. Modelează și netezește polygelul pe unghie pentru a obține forma și lungimea dorită. Asigură-te că nu este nici prea gros, nici prea subțire.

Polimerizarea Sub Lampă UV sau LED

După ce ai modelat polygelul pe unghie, este momentul să-l polimerizezi sub o lampă UV sau LED. Acest proces face ca polygelul să se întărească și să devină stabil. Timpul de polimerizare variază în funcție de lampa pe care o folosești, dar, în general, durează între 30 de secunde și 2 minute. Respectă instrucțiunile specifice ale produsului pentru timpul de polimerizare corect.

Prelucrarea și Lustruirea Unghiilor

După ce unghiile cu polygel s-au întărit sub lampă, ele pot fi modelate și lustruite. Folosește o pilă pentru a ajusta forma, lungimea și grosimea unghiilor. Îndepărtează excesul de polygel și netezește suprafața. Apoi, folosește o pile pentru a lustrui unghiile și pentru a le conferi un aspect natural și lucios.

Aplicarea Culorii și Decorațiunilor

Dacă dorești unghiile colorate, aplică stratul de bază de culoare gel sau lac de unghii gel și polimerizează-l sub lampă. Apoi, aplică straturi ulterioare de culoare până când obții nuanța dorită. Poți adăuga decorațiuni precum paiete, steluțe sau sclipici pentru un aspect mai personalizat.

Sigilarea Cu Top Coat

Pentru a finaliza aspectul unghiilor cu polygel, aplică un strat de top coat gel și polimerizează-l sub lampă. Top coat-ul protejează culoarea și decorațiunile, precum și conferă un aspect lucios și rezistent la zgârieturi.

Îngrijirea Unghiilor cu Polygel

Pentru a menține unghiile cu polygel în cea mai bună formă, asigură-te să le întreții în mod regulat. Aplică ulei pentru cuticule pentru a le menține hidratate și utilizează un strat suplimentar de top coat la fiecare 2-3 săptămâni pentru a menține strălucirea și rezistența.

În concluzie, obținerea unghiilor perfecte cu polygel poate fi o experiență plină de satisfacții atunci când urmezi acești pași. Cu practică și răbdare, poți crea unghii frumoase și rezistente care să completeze orice look.

About the Author: Redacția

You May Also Like