Usturoiul: tipuri, beneficii pentru sănătate și mod de consum

Usturoiul

Usturoiul este o plantă cu multiple beneficii pentru sănătate și este folosit în bucătărie pentru aroma și proprietățile sale. Există mai multe tipuri de usturoi, iar modul în care este consumat poate influența beneficiile pe care le aduce organismului.

Tipuri de usturoi

Există mai multe tipuri de usturoi, cele mai comune fiind usturoiul alb și usturoiul violet. Usturoiul alb are căței mai mari și este mai ușor de curățat, în timp ce usturoiul violet are căței mai mici și o aromă mai puternică.

Beneficiile pentru sănătate

Usturoiul este cunoscut pentru proprietățile sale benefice pentru sănătate. Conform unor studii, consumul regulat de usturoi poate avea efecte pozitive asupra sistemului cardiovascular, poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale și poate avea proprietăți antibacteriene și antivirale.

Potrivit unui articol publicat în jurnalul „Phytotherapy Research”, usturoiul poate fi benefic în reducerea colesterolului și a tensiunii arteriale, având un impact pozitiv asupra sănătății inimii.

Moduri de consum

Usturoiul poate fi consumat atât crud, cât și gătit. Consumul de usturoi crud poate părea mai puțin plăcut din cauza mirosului și gustului său puternic, însă această formă conține cele mai multe substanțe benefice pentru sănătate. Usturoiul poate fi adăugat în diverse feluri de mâncare, cum ar fi supe, salate sau preparate din carne.

Un mod popular de a consuma usturoiul este sub formă de supliment alimentar. Suplimentele de usturoi sunt disponibile sub formă de capsule sau tablete și pot fi o opțiune pentru cei care doresc să beneficieze de proprietățile sale fără a suporta mirosul sau gustul puternic al usturoiului crud.

Usturoiul este o plantă cu multiple beneficii pentru sănătate și poate fi consumat în diverse moduri, fie sub formă crudă, fie gătită sau sub formă de supliment alimentar.

About the Author: Redacția

You May Also Like